ALTAY TANKI ÖZELLİKLERİ VE SERİ ÜRETİMDE SON GELİNEN NOKTA !
Altay, Türkiye Cumhuriyeti'nin üçüncü nesil+ ana muharebe tankıdır (MBT). Milli Tank Üretim Projesi Altay (MİTÜP ALTAY) programı (Altay Ulusal Tank Projesi) kapsamında yerli olarak geliştirilmiştir. Altay, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı (TLFC) için geliştirilen ilk ulusal MBT'DİR.
Türk Ulusal ana muharebe tankı Projesi 2005 yılında başladı. Eylül 2010'da altay'ın kavramsal tasarım aşaması tamamlandı. İlk prototip 2015 yılına kadar hazırdı.
Ağustos 2016'te Otokar, Altay ana muharebe tanklarının seri üretimi için son teklifini Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na (SSM) sundu.
Türkiye başlangıçta 250 MİTÜP Altay Mbt inşa etmeyi ve sonuçta 250 üniteden oluşan dört ayrı Lotta 1000 yeni tank üretmeyi planlıyor. Altay, bir tankın en modern özelliklerini içerir. Türk MBT, sürücü, topçu, yükleyici ve komutandan oluşan dört kişilik bir mürettebata sahiptir.
Altay Ana Muharebe Tankının Geliştirilmesi
SSM, Türk savunmasının teknik yeteneklerini geliştirmek ve ulusal savunmaya yönelik iç katkıyı artırmak için Ulusal Tank projesini başlattı.
"Altay'ın 3D görüntüsü Ağustos 2010'da halka açıklandı.”
Tank, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında V Süvari Kolordusu'na komuta eden Ordu Generali Fahrettin Altay'ın adını almıştır. Altay tankının geliştirilmesi üç aşamada tamamlanacak.
Türkiye'nin savunma sanayi tedarik karar alma organı olan Savunma Sanayi Yürütme Komitesi (SSIK), Mart 2007'de yüklenici Otokar'ı bir yarışma ile seçti.
500 milyon dolarlık sözleşme, altay'ın tasarımı, geliştirilmesi ve entegrasyonunun yanı sıra tankın prototipler ve testlerle niteliğini de içeriyor.
Altay projesi çalışmaları Ağustos 2008'de Otokar fabrikasında başladı ve 2016 yılında tamamlandı. Otokar test için dört prototip geliştirdi. Altay, Hyundai Rotem tarafından Güney Koreli K2 MBT için geliştirilen teknoloji sistemlerini kullanıyor. Prototiplerin başarılı bir şekilde test edilmesi 2017'nin başlarında sonuçlandırıldı. Türkiye tasarım ve fikri mülkiyet haklarına sahiptir.
Altay Ana Muharebe Tankının Tasarımı ve Özellikleri
Tankın geleneksel bir düzeni vardır. Güç paketi arkaya, öndeki sürücü koltuğuna ve ortada bir savaş bölmesine yerleştirilir. Yükleyici taretin sol tarafında, komutan ise taretin sağ tarafında oturur. Topçu, komutanla aynı tarafta, ancak daha ileri ve daha düşük bir konumda oturur.
Altay, K2 Black Panther MBT'NİN daha güçlü şasi özelliklerine sahiptir. Yeniden tasarlanmış bir Türk tareti ve K2'den daha ağır bir zırhı var. Ayrıca yedi paletli tekerleğe ve daha uzun bir gövdeye sahiptir.
[caption id="" align="aligncenter" width="1072"] altay tankı[/caption] |
Altay Tankı Yangın kontrolü
Tank, gelişmiş bir bilgisayarlı Volkan-III modüler (veya deniz platformları için Ulusal top Yangın Kontrol Sistemi (TAKS)) yangın kontrol sistemi (FCS) kullanır. Komuta, kontrol ve bilgi sistemlerini geliştirmek için SSM'NİN yazılım bölümü olan STM ile ortak olan Aselsan tarafından geliştirilmiştir.
Altay Tankı Silahlanma
"Altay projesi üzerine çalışmalar Ağustos 2008'de Otokar fabrikasında başladı.”
Altay, 120mm l/55 yivsiz tabanca ile donatılmıştır. Bir namlu referans sistemi, bir termal kılıf ve duman çıkarıcı ile donatılmıştır. Mühimmat, çatıdaki üfleme panelleri ile taret koşuşturmasına yerleştirilir. Tank ayrıca ana silahlanmanın sağında koaksiyel olarak monte edilmiş 7.62 mm'lik bir makineli tüfeğe sahiptir. Komutan operasyonu için taretin sağına 12.7 mm ağır makineli tüfek monte edilmiştir.
Altay Tankı Savunma Mekanizması
Tankın ön tarafı özel modüler reaktif kompozit zırh korumasına sahiptir. Tank, kimyasal, biyolojik ve radyolojik (CBR) saldırılara dayanacak şekilde tasarlanmıştır.
Hem topçu hem de komutan, avcı-katil yeteneğine sahip bir lazer telemetre ile birlikte stabilize edilmiş gün/termal manzaralarla donatılmıştır.
[caption id="" align="aligncenter" width="1200"] Altay Tankı[/caption] |
Altay Tankı Motor
Altay tanklarının ilk iki Partisi MTU Friedrichshafen 1,500 hp (1,100 kW) dizel motorlarla güçlendirilecek. Motor bir renk şanzımanına bağlanacaktır. Tankın son iki partisinde yerli bir 1.800 hp (1.300 kW) motor kullanılacaktır. Tank, maksimum 70 km/s hıza ve 4.1 m su derinliklerinde manevra kabiliyetine sahiptir.
Altay Tankı Yükleniciler
Koç Grubu iştiraki Otokar, Altay MBT geliştirme programının ana yüklenicisidir. Teknoloji sistemleri transfer lisansı, tank geliştirmede teknik destek ve yardım sunan Hyundai Rotem tarafından sağlanmaktadır.
Aselsan, alt sistemlerden ve yangın kontrol sisteminden sorumludur. Devlete ait mühimmat üreticisi Makine ve Kimya endüstrisi Kurumu (MKE) ana silah sistemini üretirken, Roketsan zırh paketini geliştirir ve üretir. Taşeronlar, Otokar ile işbirliği içinde ilgili ekipmanın tanka entegrasyonundan sorumludur.
Küresel zırhlı ve karşı-IED Araçlar Pazarı 2011-2021
Bu proje, stratejik Savunma istihbarat iş bilgi platformumuzdan temin edilebilen küresel zırhlı ve karşı-IED araç pazarının son analiz ve tahminlerinin bir parçasıdır.
Yorum yaptığınız için teşekkürler.