WİNDOWS 10'DA KLASÖR PENCERELERİNİ SAYDAM YAPMAK

Hutame

WİNDOWS 10'DA KLASÖR PENCERELERİNİ SAYDAM YAPMAK

 

Eminim bir çoğumuzun bilgisayarında Windows 10 işletim sistemi yüklü ve bir çoğumuzu memnun bırakan bu işletim sisteminde klasör pencerelerini saydam hale getirmek için bir yol sunmuyor. Eğer estetik anlamda bilgisayarınıza seviye atlatacak saydam pencereleri bilgisayarınıza eklemek isterseniz bunun için kullanabileceğiniz 4 muhteşem aracı sizler için inceleyeceğiz.


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !

 

GLASS2K

Yukarıdaki fotoğraftan da anlayabileceğiniz üzere kendisi çok eski bir yazılımdır. Ancak ne kadar eski olursa olsun Windows 10 da kusursuz bir şekilde çalışmaktadır. Avantajlarından bahsetmek gerekirse Glass2k’yı bilgisayarınıza yüklemenize gerek yoktur. 55 kB kadar küçük bir uygulama dosyasını indirmeniz ve çift tık ile uygulamayı açmanız yeterlidir. Açılan pencere ekranında “Transparency Popup” seçeneğinde bizlere bir klavye kısayolu belirleme fırsatı sunuyor ancak ilk tuşun sağ tıklama olma zorunluluğu var bizler ikinci tuş seçimini özgürce yapabiliyoruz.

Keyboard shortcuts” seçeneğinde saydamlığı anında gerçekleştirecek bir klavye kısayolu atayabiliriz. Kısayol atama işlemini tamamladıktan sonra basılı tutup 0 ile 9 arasında bir rakama basmamız gerekmektedir. 0 ve 9 rakamları saydamlık derecesini belirlemek için kullanılmaktadır. 0 rakamı saydamlığı kaldıracak iken 1 tuşu en saydam hale getirecek ve 9 tuşu en az saydam görünümü sağlayacaktır.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

PEEK THROUGH

Her ne kadar glass2k uuygulamasından daha yeni bir yazılım olsa da eski bir uygulama olduğunu söylemeliyiz hatta son güncellemesini 2010 yılında almasına rağmen Windows 10’da başarılı bir şekilde çalışmaktadır.

Peek Through’yu çalıştırma işleminin ardından kısayol tuşu atama işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Glass2k uygulamasından farklı olarak bunda kullanma zorunluluğu olan tuş Windows tuşu olarak belirlenmiştir. Ancak atadığınız kısayol başka bir kısayol için kullanılıyorsa araç sizlere uyarısını verecek ve değiştirmenizi isteyecektir. Atadığımız kısayolu kullanarak saydam ve opak pencere haline getirebilir ve kullanmaya devam edebiliriz.

Buraya kadar anlattığımızın sonunda hepinizin e glass2k varken neden bunu kullanalım ki dediğinizi duyar gibiyim. Hemen bunun için geçerli bir sebebi sizlerle paylaşmak istiyorum. Saydam görüntüsünü etkinleştirmemizin ardından saydamlaştırmış olduğumuz pencerenin arkasındaki pencereye tıklayabilmemiz mümkündür. Örneklendirmek gerekirse şöyle bir örnek verelim. Herhangi bir araştırma yapmanız gerekiyorsa web tarayıcınızı saydam bir pencerenin arkasına yerleştirirseniz arkadaki web tarayıcısında bulunan bağlantılara tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

WİNDOWSTOP


Sonunda güncel bir program paylaşabileceğiz sizinle. WindowsTop uygulaması pencerenin hemen üst tarafında konumlanıyor ve fare üzerine gittiğinde ortaya çıkan saydamlığı ayarlayan hatta pencereyi sabitleme, pencere boyutunu inanılmaz boyutlarda küçültme, renklerini ters çevirme gibi yeteneklere de sahiptir.

Diğer programlardan farklı olarak bu uygulamada kısayol tuşunu bizler atamıyoruz kendisi belirlenmiş halde kullanıyoruz kullanmak için Alt + A kısayolunu tuşlamamız veya fare ile pencerenin üst tarafında beliren simgeye tıklayıp “opacity” seçeneğine tıklayıp ayarlamak yeterlidir.

WindowsTop’ta da Peek Through’da olduğu gibi saydam pencerenin arkasına tıklamak mümkündür.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

ACTUAL TRANSPARENT WİNDOW


Paylaştığımız diğer programlara oranla çok daha fazla seçenek sunmaktadır. Uygulamayı ilk yüklediğimizde otomatik olarak saydamlık ayarlarını kendisi yapmaktadır. Bizler uygulama içinden istersek pencerelerin saydam başlamasını ayarlamak, etkin olmayan pencereleri saydam yapmak, fareyi üzerine getirdiğimiz anda saydamlığı değiştirmek gibi bir çok detay bizlerin tercihine bırakılmıştır.

Saydamlık ayarlarını kendisinin ayarlamasından rahatsızlık duyarsanız bunu ayarlar üzerinden kapatabilirsiniz. Saydamlığı değiştirmeniz için iki düğme bulunmakta düğmeleri görmek için “Title Buttons” seçeneğini kapatmak yeterli olacaktır. Saydamlık seçeneklerini görüntülemek istediğinizde ise isterseniz başlık çubuğuna çift tıklamayı isterseniz de sağ tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yazılımın kendisine ait “Ghost mode”u ise saydam pencerenin arkasına tıklamanıza olanak sağlamaktadır. Hatta bu mode aktifken bu pencereye yazı yazmanıza da olanak sağlıyor. Böylelikle yazı yazarken arkadaki pencereye tıklayabiliyorsunuz.

Şimdi gelelim bu kadar seçeneğin maliyetine ne yazık ki bu uygulama diğer uygulamalar gibi ücretsiz değildir ancak isterseniz bir haftalık bir deneme süreci mevcut bu süreçte kullanarak karar verebilirsiniz. Sadece tek seferlik 19,95 dolar ödeyerek sahip olabileceğiniz bu yazılımı 30 gün içerisinde iade etme şansınız bulunmaktadır.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaptığınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)