GİRİŞİMCİYSENİZ DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 MADDE

Hutame

 GİRİŞİMCİYSENİZ DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 MADDE

 


 Öncelikle girişimci nedir diye soracak olursak girişimci toplumun ihtiyaçlarına göre kâr getiren özgün bir iş fikri olan insanlara denir. Peki bu girişimcilerin bütün fikirleri başarılı mı oluyor? Kesinlikle hayır. Hatta aksine belki de birçoğu başarısız olup kepenk indiriyor. Peki buna mâni olabilir miyiz? Belki bu ihtimali sıfıra indiremeyiz ancak genel bakınca yapılan hatalar üzerine sizlere dikkat etmeniz gereken birkaç madde sayabiliriz.


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !

 

İŞ FİKRİ VE PAZAR ANALİZİ

 

Girişim fikrinizin başarıyla sonuçlanması için ilk olarak yapmamız gereken çok basit. Gireceğimiz işi ve mevcut pazarı incelemek, bu iş fikrinin bu pazarda rakipleri kim olacak bu iş fikrimize ihtiyaç durumu nedir? Yaptığım taktirde iş pazarında rakiplerimiz ile gireceğimiz yarışta başımıza gelecek ihtimalleri detaylı bir şekilde düşünmek ve planlamak gerekmektedir. Bu planlamada şüphesiz ki gerçekçi olmak çok önemli bir detaydı olumlu düşüneceğim diye kendimizi avutmamaya özen göstermeliyiz. Genel anlamda girişimcilerin yaptığı en büyük hata yetersiz Pazar araştırması diyebiliriz.


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !

 

FİKİR ÖZGÜNLÜĞÜ

 

Birçok kendisini girişimci sanan insan aslında kopyacıdan başka bir şey değil. Belki şu an bana kızacak olabilirsiniz ancak başarısız iş girişimlerinin birçoğu aslında özgün fikirlere dayanmıyor aslında yapılması gereken bellidir. Yeryüzünde ki sorunlar için yeni çözüm yolları veya ürün hizmet alanı bulunması gerekirken şu ana kadar zaten yapılmış olan işleri kimi zaman süsleyerek kimi zamansa hiçbir değişiklik yapmadan taklit etmek bir girişimcilik kesinlikle değildir. Ve bu nedenle yapılan girişimler başarısızlıkla sonuçlanıyor. Öyle fikirlerimiz olmalı ki pazarda rakiplerimizi kolaylıkla elemeli onların içinde bir elmas gibi parlamalı fikrimiz başarılı olmanın en büyük sırrı budur “ÖZGÜN FİKİR”.

 

AYIRILACAK BÜTÇE

 

Başarılı olmanın en büyük sırrı özgün fikir demiştik peki özgün fikir ile yarışacak kadar önemli bir madde var mıdır derseniz hiç düşünmeden iş için ayıracağımız bütçenin öneminden bahsederim. Bu birçok girişimcinin az para harcayıp çok para kazanmak istemesinden kaynaklanıyor ancak üzgünüm 3’e 1000 veren bir sistem henüz yok. Eğer iş fikrinizin başarılı olmasını ve kazanç sağlamayı istiyorsanız işe girmeden önce doğru planlama ile yeterli bir bütçe hazırlamaktan kaçmamalısınız. Bütçe ayırmaktan korkmamalısınız iş için gereken bütçe ayrılmalıdır. Kesinlikle fazla bütçe ayırırsanız iş tutacaktır demiyoruz elbette ki gereğinden fazla bütçe ayırmak da israftır ve yararı olmayacaktır. Bahsettiğimiz aslında ürünün üretim aşamasında kullanılan parça kalitesine, yapılacak reklama, halkla ilişkiler, müşteri hizmetleri, marka iletişimi gibi bunlar dışında da birçok önemli detayı göz ardı ederek bütçeden tasarruf etmeye çalışılmaması gerektiğidir.


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !

 

DOĞRU ZAMAN YÖNETİMİ

 

Sadece girişimde değil aslında hayatımızın her anında yaptığımız her işte zamanı kontrol etmek zamanı doğru yönetmek çok önemlidir. Dikkat etmemiz gereken en büyük nokta ise zamanı dış etkenlerin kontrol etmesine müsaade etmemektir. Giriştiğimiz her iş için rahatlıkla söyleyebilirim ki zamanı doğru yönettiğimiz iş için başarılı olma ihtimalimiz çok çok artacaktır. Hem hayatımızın yolunda devam etmesi hem de girdiğimiz iş de başarılı olabilmemiz için zaman yönetimi çok önemlidir bundan şüphemiz yoktur.

 

ORTAK AKIL

 

Bu sorun girişimciler değil tüm ülkemizde görülen bir sorun aslında girdiğimiz bütün işlerde, önümüze çıkan bir sorunda tek başımıza bunun üstesinden gelebileceğimize o kadar inanıyoruz ki alanında uzman kişilerle görüşmek onlardan fikir almak veya yardım istemek hepimize zor geliyor. Hatta yardım etmek isteyen uzmanlara işimize karıştığı için tepki gösterdiğimiz bile oluyor. Ancak yapılan her işte uzmanlarla ortak çalışmak ortak akıl ile düşünerek hareket etmek bizlere asla zarar vermeyecektir. Hatta emin olun bunun faydasını girdiğiniz her işte fazlasıyla göreceksiniz.


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !

 

Sizlerin de yapılmaması gerektiğini düşündüğünüz hatalar veya kesinlikle yapmalısınız dediğiniz tecrübe veya bilgilerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaptığınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)