Çok Fazla Uyursak Ne Olur ?

shncdr

 Çok Fazla Uyursak Ne Olur ?


Çin'de 60 bin insanla yapılan bir araştırmaya göre geçmiş zamanlarda günde 8-9 saat uyuyan insanlara oranla daha fazla uyuyanların gelç geçirme olsaılıgının %23 arttığını bilimsel olarak kanıtlamıştır.Peki fazla uyumak neden bu kadar riski artırıyor.


Sağlıksız uyku ömürden 6-10 yıl çalıyor! - Sağlık Haberleri


Aslında biz dinlendiğimizi düşündüğümüz sürede kendimize zarar mı veriyoruz.Sanırım bunun sebebi hareketsizlik azizim başka bişey olamaz. Fazla uyumakda en az az uyumak kadar zararlı sonuçta ama yinede nerede hareket orada bereket demişler neyse devam edelim makaleye.


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !


Günde 90 Dakikanın Üstü Uyumak Tehlikeli


Üstelik iş bu kadarla bitse yine iyi bilimsel araştırmalara göre gün içinde uyumamızın da yaska oldugu bir durumdan geçiyoruz. ne kadar lanet değil mi :) Neyse sorgularsak kafayı yeriz biz yinede devam edelim. Yine çinli bilim adamalarının 6 yıl sürece yaptığı bir araştırmaya göre gün içerisinde 90 dakika ve üzerinde uyuyan insanların felç geçirmeye %25 daha çok rastlandığı sonucunua ulaşmştur.


Eee tabi bu durum bizi uyumaktan geri mi koyacak tabikide hayır :) Hah unutmadan çalışmadaki insanların bu orana göre 1500 küsürü felç geçrimiştir ve hepsi nerdeyse 90 dakika uyuyanlardan oluşmaktadır.Yinede uyuyacaksanız siz bilirsiniz :)


Diğer bloğumuz olan Savunma Teknoloji ' ye göz atmayı unutmayın !


Konu Hakkında Daha Fazla Araştırma Yapılması Şart


Huocang Üniversitesi çalışanlarından olan bir bilim adamı bu konu hakkında daha fazla araştırma yapmanın şart olduğunu söyledi.Çünkü fazla uyuyan insanlar için fazla bir risk teşkil etttiğini söyledi ve araştırmaların devam edeceğinin sinyalini verdi

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaptığınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)