FLASH BELLEKTEN RAM YAPIMI

Hutame

 FLASH BELLEK TEN RAM YAPIMI

Merhaba arkadaşlar bilgisayarımızın ram seviyesinden memnun değilsek veya oynayacağımız oyunlarda zorluk yaşıyor ancak yeni ram alacak bir maddi gücümüz yoksa kullanmadığımız bir flash bellek ten nasıl ram yapılır sizlere detaylı anlatmaya çalışacağım sorularınız olursa yorumlarda sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Flash Bellek Ram Yapımı

 

Öncelikle ihtiyacımız olan şey 2.0 usb girişine veya daha yüksek bir porta usbmizi takmak olacaktır. Bu arada mümkünse flash belleğimizin içinin boş olmasına dikkat edelim ki max seviyede yararlanabilelim.

Flash belleğimizi taktıktan sonra bilgisayarım klasöründe flash belleğimizin olduğu yerde sağ tıklıyoruz. Özellikler seçeneğine tıkladıktan sonra önümüze çıkan pencerede direkt “ready boost” sekmesine basıyoruz.

 

Daha sonra önümüze çıkan ekranda aşağıdaki resimde gösterdiğimiz noktayı yani “bu aygıtı ReadyBoost’a ada” seçeneğini seçiyoruz.

Son olarak ayrılması gereken alanı hemen altında ayrılması önerilen miktar olarak belirtilen miktarda yer ayırdıktan sonra flash belleğimizi bir ram olarak kullanabilir ve oyunlarımızın keyfini çıkartabiliriz.

 

 

NOT: Arkadaşlar ne kadar ram yapıyoruz desek de hiçbir zaman gerçek ram etkisini vermeyecektir ancak bilgisayarınızda açılma hızı okuma hızı vs gibi ssdye bağlı olan bir çok alanda etkisini hissedeceksinizdir. Performansı gerçekten en üst seviyeye çekmek istiyorsanız gerçekten bir ram almanız gerekmektedir.

Linke tıklayarak Programsız Karşı Tarafın Anlık Bilgilerine Erişme yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaptığınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)